Tegna
p, amint keresgéltem a gesztenyés ötletek között találtam egy olyat, amiben gyurmából csigát készítettek és a gesztenye volt a csigaház.
Így most arra gondoltam, hogy van egy régi, bevált gyurma receptem, ami annyira jó, hogy meg kell osztanom 🙂
Egy kézműves foglalkozáson kaptam meg a receptet. Azóta már többször elkészítettem.
A végeredmény könnyen kezelhető nem ragacsos, jól gyúrható.
Az elkészítése sem nagy ördöngősség, összességében maximum 30 percet vesz igénybe és minimum ennyi időt eljátszanak a gyerekek is vele egy-egy alkalommal.
A recept a következő:
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg só
- 2 evőkanál étolaj
- 3 dl víz
- 2 kávékanál citromsav
- ételszínezők
Elkészítése:
- A hozzávalókat egy dupla aljú lábosba teszem az ételszínezék kivételével és felfőzöm.
- Amikor már nehezen lehet keverni, leveszem a tűzről és ha egy kicsit hűlt, kézzel még jól átgyúrom.
- Majd szétválasztom annyi részre, amennyi színt szeretnék keverni és beleöntöm az ételszínezőket és azzal is még jól átdolgozom, hogy homogénné váljon a gyurma.
Hűtőben, lezárt dobozban sokáig eláll.
Jó alkotást!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: