KreatívMix

Gyurma házilag – bevált recept

 
Tegnap, amint keresgéltem a gesztenyés ötletek között találtam egy olyat, amiben gyurmából csigát készítettek és a gesztenye volt a csigaház.
Így most arra gondoltam, hogy van egy régi, bevált gyurma receptem, ami annyira jó, hogy meg kell osztanom 🙂
Egy kézműves foglalkozáson kaptam meg a receptet. Azóta már többször elkészítettem.
A végeredmény könnyen kezelhető nem ragacsos, jól gyúrható. 
Az elkészítése sem nagy ördöngősség, összességében maximum 30 percet vesz igénybe és minimum ennyi időt eljátszanak a gyerekek is vele egy-egy alkalommal.
 
A recept a következő:
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 dl víz
  • 2 kávékanál citromsav
  • ételszínezők
Elkészítése:
  • A hozzávalókat egy dupla aljú lábosba teszem az ételszínezék kivételével és felfőzöm. 
  • Amikor már nehezen lehet keverni, leveszem a tűzről és ha egy kicsit hűlt, kézzel még jól átgyúrom.
  • Majd szétválasztom annyi részre, amennyi színt szeretnék keverni és beleöntöm az ételszínezőket és azzal is még jól átdolgozom, hogy homogénné váljon a gyurma.
 
Hűtőben, lezárt dobozban sokáig eláll.
 
Jó alkotást!
 
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!